torsdag 31 december 2009

Olivia

Finaste


Redan 5 år - liten men ändå så stor. Jag tycker det är mycket som har hänt under det här året. Framför allt har O blivit mycket modigare och mer framåt som person; mindre blyg gentemot människor som hon redan känner och mot andra barn. Hon är lite lillgammal och skvallrar gärna på Ella, som är ett riktigt busfrö. Hon älskar kompisar och att vara i lekparken, leka med dockor och pysslar gärna med lera eller pärlor. Tyvärr kan hon nästan inte leka på egen hand och blir lite rådvill om hon måste.


Relationen till Ella blir bara bättre och hon tar hand om och ser efter henne och får henne att skratta hjärtligt. Samtidigt som hon ju - förstås - också blir irriterad på henne när hon blir av med sina saker och förstör hennes lekar.

Hon har alltid varit duktig på att prata, har ett stort ordförråd och kan även en del engelska. Idag kan hon alla bokstäver, skriver våra namn utan hjälp och förstår att lägga ihop två siffror med varandra för att få fram ett tal. Om ca 8 månader börjar hon 6-års verksamhet, vilket känns helt galet, svårt att förstå. Jag tror hon ser fram emot det men förstår nog inte att hon ska splittras från dagiskompisarna. Däremot är hon helt inställd på var hon ska börja och med vem (N). Det andra kommer nog...Det är ju inte som att hon inte kommer träffa sina kompisar igen, utan vi håller kontakt. Dessutom börjar de (de är ett litet gäng på fyra brudar) på gympa tillsammans om några veckor. Blir bra. Jobbigast för mamma det här, kanske?

Du är finaste och bästa tjejen, Olivia!

1 kommentar:

Svenskamednina sa...

Ja,oj vad de växer och blir kloka! Har svårt att förstå att vi faktiskt oxå har en femåring snart.Tiden får gärna stanna till lite nu eftersom det är en sån härlig ålder. Rätt vad det är så har vi ett gäng tonåringar hemma.